Wat te doen in Radewijk en omgeving?

Ontdek Nederland en Duitsland

Brasserie Wagenwiel is een uniek rustpunt. Een fijne plek waar je neerstrijkt tijdens of na een wandeling (met je hond) of fietstocht door het gebied.
De brasserie ligt op de grens van Nederland en Duitsland. Aan de Nederlandse kant strekt het natuurrijke en groene Vechtdal zich uit. Net over de grens ligt het groene provincie Grafschaft Bentheim, met prachtige bossen en veengebied.
Aan beide kanten van de grens liggen vele fiets- en wandelroutes en bezienswaardigheden. Bekijk hieronder onze tips, welke uitstekend te combineren zijn met een bezoek aan Brasserie Wagenwiel. We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen!

Omgeving

Wandelen vanaf Brasserie Wagenwiel

Direct vanaf Brasserie Wagenwiel loop je een leuke wandelroute van 4,7 km rond Radewijk. Download de plattegrond

Hou je van lange afstandswandelen? Dan is deze route van bijna 26 km rond Radewijk een aanrader. Bekijk de route

Bekijk hier nog meer routes in Radewijk en omgeving

Wandelknooppunten Vechtdal

In het Vechtdal ligt een uitgebreid wandelnetwerk. Hiermee stel je eenvoudig je eigen routes samen, of je volgt de routes van de routekaart (aangegeven met een kleur). De routes kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden, zodat een langere wandelroute gelopen kan worden. Direct bij Brasserie Wagenwiel ligt wandelknooppunt K68 (oranje). Dus plan een mooie route met de brasserie als start- of eindpunt, of neem ons op in je wandelroute, voor een smakelijke break onderweg!

Bekijk de wandelrouteplanner en plan je routes.

Knooppunt

Wandelroutes Vechtdal

Pak je eerst even een stukje de auto, dan zijn er nog heel veel meer leuke, gevarieerde wandelmogelijkheden in het Vechtdal. Via smalle paadjes of oude beukenlanen langs pittoreske dorpjes, statige landgoederen, eeuwenoude bossen en uitgestrekte heidevelden. En in de verschillende natuurgebieden kun je zomaar reeën en roofvogels tegenkomen. Bekijk hier nog meer wandeltips in het Vechtdal.

Wandelen over de grens

De bewegwijzering van het Nederlandse Wandelknooppuntennetwerk sluit netjes aan bij de wandelroutes net over de grens. Dit maakt de wandelmogelijkheden eindeloos.

Bekijk een aantal leuke wandelroutes net over de grens.

Tip: met de route Lennipspad wandel je in 2 landen tegelijk!

Op de fiets door het Vechtdal

In het Vechtdal ligt ook een uitgebreid fietsnetwerk en heel veel aansprekende fietsroutes. Rijd van knooppunt naar knooppunt, volg een smaakroute of laat het aan het toeval over. Je komt hier altijd uit op een mooie plek. Lees meer over fietsen in het Vechtdal.

Direct bij Brasserie Wagenwiel ligt fietsknooppunt 27. Plan hier je eigen fietsroutes

Bekijk hier een aantal fietsroutes in de omgeving van Radewijk.

Rokermolen Radewijk

Wij werken voor ons brood en gebak samen met met de ambachtelijke bakkerij De Rokermolen, gevestigd onder Korenmolen Windlust in Radewijk.

Een bezoek aan de molen en de molenwinkel is een aanrader als je bij ons bent! Bekijk hier wanneer de oven onder de molen in Radewijk weer opgestookt om de lekkerste broden te bakken. Of koop wat lekkere bakmixen voor thuis.

Rokermolen

Grensmeander van de Vecht

Op 10 km van BrasserieWagenwiel ligt de bijzondere grensmeander van de Vecht. Een prachtig gebied om wandelend, fietsend of met de fluisterboot (ook leuk als groepsuitje!) te ontdekken.

Dagje shoppen of musea bezoeken

Een dagje shoppen of musea bezoeken? Vestingstad Coevorden en veelzijdig Emmen en Hoogeveen liggen dichtbij. En ook de dynamische Hanzestad Zwolle is niet ver weg. Flanerend door het historische stadshart kom je vanzelf bij de twee meest opvallende verschijningen van Zwolle: de mooiste boekhandel van Nederland; ‘Waanders In de Broeren’ en Museum de Fundatie.

Pretparken en dierentuinen

In voor een dag vol vertier en uitdaging? Beleef dan een dag vol wildwest-avonturen in Attractiepark Slagharen, of beleef een onvergetelijke dag in het mooiste indoorpretpark Plopsa Indoor Coevorden of in het all-in Attractiepark Drouwenerzand.

Maak je liever een wereldreis in één dag? Ontdek dan de jungle, de savanne en het poolgebied en sta er oog in oog met wilde dieren in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.

Attractiepark Slagharen

Welkom bij Brasserie Wagenwiel

Tijdens of na een wandelroute, fietstocht of heerlijk dagje uit verwelkomen we jullie graag in ons restaurant of op het terras. Voor een (h)eerlijke kop koffie of thee met een ambachtelijk stuk appeltaart, een lekkere rosé, lokaal biertje en/of geniet van een makkelijke avond met een smakelijk diner.

Maak je het liever gezellig in jullie comfortabele vakantiewoning op Erve Raewyck? Bestel dan bij ons een borrelplank of diner. Zo hebben jullie de tijd voor elkaar!